Vacature Functioneel Beheerder Enkhuizen

Wekelijks nieuwe vacatures
Vacatures voor mbo+, hbo- en wo-niveau
24/7 bereikbaar via WhatsApp

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging als Functioneel Beheerder? Scrol dan door onze openstaande vacatures Functioneel Beheerder in Enkhuizen. Een voordeel van een baan in Enkhuizen is dat je vrijwel altijd filevrij naar je werk toe rijdt! Waar wacht je nog op? Solliciteer direct.

Vacatures Functioneel Beheerder Enkhuizen

Nóg meer vacatures Functioneel Beheerder

Naast vacatures voor Functioneel Beheerder in Enkhuizen, hebben we nog meer openstaande vacatures voor deze functie in andere plaatsen, namelijk Lelystad, Dronten, Emmeloord, Harderwijk, Zeewolde, Almere, Urk en de Noordoostpolder. Door je zoekgebied te vergroten, vergroot je ook de kans op het vinden van een baan!

Houd het vacature-aanbod in de gaten

We voegen regelmatig nieuwe vacatures toe. Dit komt door onze samenwerkingen met 1500+ werkgevers door heel Nederland. Dit aantal groeit nog steeds! Burger Support helpt jou graag met het vinden van de juiste werkplek. Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen voor advies, hulp of vragen.

Wat doet een Functioneel Beheerder?

Een Functioneel Beheerder is verantwoordelijk voor de informatiesystemen en applicaties binnen het bedrijf, met name op het gebied van gebruikersgemak. Bij deze functie komt er iets minder techniek en meer communicatie en presentatie kijken dan bij de soortgelijke functie Applicatiebeheerder. Als Functioneel Beheerder ben jij de schakel tussen de medewerkers en de ICT-afdeling. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met behoeftemanagement: het identificeren van mogelijke problemen met de applicaties en het inspelen op de vraag naar bepaalde informatiebehoeften.  

In welke sector kan een Functioneel Beheerder werken?

Logischerwijs werkt een Functioneel Beheerder bijvoorbeeld voor een ICT-bedrijf, in de consultancy of bij andere grote organisaties die Functioneel Beheerder(s) nodig hebben.

Wat is het takenpakket van een Functioneel Beheerder?

De werkzaamheden van een Functioneel Beheerder bestaat uit 4 hoofdtakken, namelijk: gebruiksbeheer, functionaliteitsbeheer, behoeftemanagement en wijzigingsbeheer.

Het takenpakket verschilt per bedrijf, maar vaak zijn het de volgende taken:

Gebruiksbeheer:

 • Het ondersteunen van gebruikers van het informatiesysteem
 • Het oplossen en documenteren van problemen met het informatiesysteem
 • Het onderhouden van contact met leveranciers, gebruikers en specialisten.
 • Het beheren van de gebruikersrechten

Functionaliteitsbeheer:

 • Het opstellen van regelementen, handleidingen en specificaties voor informatiesystemen
 • Het bedenken, uitvoeren en begeleiden van acceptatietests
 • Het geven van advies met betrekking tot de planning en kosten

Behoeftemanagement:

 • Het identificeren en registreren van (potentiële) problemen
 • Informatiebehoeften vertalen naar functionaliteiten

Wijzigingsbeheer:

 • Het verwerken van wijzigingen
 • Nagaan wat de impact van wijzigingen voor de bedrijfsprocessen zijn

Wat is het salaris van een Functioneel Beheerder?

Het salaris varieert van € 2000,- tot € 4100,- bruto per maand. Wanneer je als Functioneel Beheerder wilt starten bij een bedrijf, dien je vaak een hbo-opleiding in de richting van hbo Informatica te hebben afgerond.

Stel je vragen aan onze consultants

Onze consultants zijn 24/7 bereikbaar. Heb je een vraag, hulp nodig of behoefte aan meer informatie? Neem dan telefonisch, via e-mail of WhatsApp contact met ons op.

×

Neem contact met ons op via Whatsapp.

× Chat met ons!