Vacature Accountmanager Zeewolde

Wekelijks nieuwe vacatures
Vacatures voor mbo+, hbo- en wo-niveau
24/7 bereikbaar via WhatsApp

Ben jij een echte aanpakker en weet je precies hoe je het contact met (potentiële) klanten goed moet onderhouden? Bekijk onze huidige vacatures in de rol van Accountmanager Zeewolde via onze website en solliciteer direct voor een baan die jou aanspreekt.

Vacatures Accountmanager Zeewolde

Beginnen als Accountmanager in een andere stad?

Naast mooie vacatures voor Accountmanagers in Zeewolde hebben we vacatures openstaan in andere plaatsen, namelijk Lelystad, Almere, Enkhuizen, Emmeloord, Harderwijk, Urk, Noordoostpolder en Dronten.

We hebben al vele Accountmanagers mogen plaatsen!

Onze consultants doen iedere dag hun uiterste best om een goede match te vinden tussen de werkzoekenden en de potentiële werkgever. Elk jaar verbeteren we onze dienstverlening. Samen op zoek naar een geschikte baan? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Wat doet een Accountmanager?

Een Accountmanager is de schakel tussen de klant en de organisatie. Accountmanagers beheren het klantenbestand (de accounts) en zorgen dat deze door middel van hun sales en advies skills wordt aangevuld. Daarnaast bestaat de rol als Accountmanager ook deels uit relatiebeheer. Het is natuurlijk belangrijk dat je je huidige klantenbestand behoudt. Naast allround Accountmanagers kun je je als Accountmanager ook specialiseren, zoals:

 • (Junior) Accountmanager: een (beginnende) accountmanager is vaak verantwoordelijk voor de gemiddelde klanten van een onderneming.
 • Senior/Large Accountmanager of Key Accountmanager: Senior/Large- of Key Accountmanagers zijn verantwoordelijk voor een aantal grote, vaak belangrijke klanten.
 • Existing Business Accountmanager: dit type Accountmanager houdt zich voornamelijk bezig met de relatiebeheer.
 • New Business Accountmanager: deze functietitel zegt het eigenlijk al, een New Business Accountmanager is voornamelijk verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten.
 • Inside Sales Accountmanager: vaak een telefonische verkoper of relatiebeheerder. Dit type accountmanager gaat niet tot regelmatig langs bij klanten.

In welke sector kan een Accountmanager werken?

Accountmanagers werken voornamelijk in de commerciële sector. Het werken in een non-profit organisatie kan ook, maar komt veel minder voor.

Wat is het takenpakket van een Accountmanager?

Geen dag is hetzelfde als Accountmanager, de ene dag zit je de hele dag in de auto onderweg voor afspraken door heel het land en de andere dag ben je bezig met koude acquisitie. Hieronder het takenpakket van een Accountmanager:

 • Het zoeken, benaderen en werven van nieuwe potentiële klanten
 • Het doen van marktonderzoek + je kennis op peil houden
 • Relatieonderhoud door middel van bijvoorbeeld aftersales, periodieke afspraken en het geven van informatie over de nieuwste ontwikkelingen
 • Het zijn van de eerste contactpersoon
 • Het bijhouden van administratie: correspondenties, voorstellen, offertes en afspraken
 • Het behalen van verkoopdoelstellingen
 • Contact onderhouden met je collega’s

Wat is het salaris van een Accountmanager?

Er zijn verschillende wegen die leiden naar het worden van een Accountmanager. Zo is het mogelijk om een Accountmanager te worden wanneer je een cursus hebt gedaan, jezelf hebt laten bijscholen of een mbo-, hbo- of wo-opleiding hebt afgerond. Door het verschil in opleidingsniveau, ervaring en de cao van het bedrijf varieert het salaris van € 1.850,- tot € 6.300,- bruto per maand.

Meer informatie?

Behoefte aan meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van een geschikte baan? Onze medewerkers gaan graag met je in gesprek. We zijn bereikbaar via de telefoon, mail of via WhatsApp.

×

Neem contact met ons op via Whatsapp.

× Chat met ons!